Tekenen, programmeren en wiskunde samen

Hieronder bezig geweest met een project op Khan Academy om tekenen, wiskunde en programmeren te combineren. Het resultaat is een eindeloze tekening die van kleur veranderd door het op die manier te programmeren. Inspiratie heb ik opgedaan toen ik studeerde aan de Khan Academy om te leren programmeren. Het schilderij is een snapshot van de video. Waarbij ik dezelfde techniek heb gebruikt om de cirkel op te bouwen van achter naar voren en van binnen naar buiten. Op de academy kwam ik de cirkel equation tegen en dacht er wel iets mee te kunnen. Ik heb de kleuren toegevoegd terwijl de lijn getekend wordt. De kleuren veranderen van kleur door de beweging / positie van de lijn.

Bekijk de hele video om het totaal te zien hieronder. 

De code is te zien op de academy: https://www.khanacademy.org/computer-programming/new-endless-drawing-with-circle-equation-xcrsinaycrcosa/2085332249

 

Translate »