Instagram is een soort dagboek en gabberweek

Instagram dagboekachtig
Ik realiseerde mij onlangs dat instagram als een soort dagboek is voor mij. Ik teken vaak de laatste weken en dat bracht mij tot een andere kijk op de online instagram portfolio. Het tekenen doe ik dan echt overal. In de auto (als passagier dan natuurlijk…), in de trein, op de bank, in de tuin, aan een tafel. Het werkt erg ontspannend. Ik experimenteer nu meer met uit het hoofd tekenen dan een half jaar geleden voordat ik de cursus bij Artis had gedaan. Veelal had ik altijd een foto nodig om iets te kunnen maken en de inspiratie moest er altijd zijn. De teken/schilder cursus bij Artis heeft mij uitgedaagd om vele malen sneller een bewegend beeld zoals dieren vast te leggen op papier. Door snelheid en het bewuste min of meer uit te schakelen komt er meer naar boven van het onbewuste en emoties. De emoties zijn zichtbaar in het kleurgebruik. Veel donkere kleuren en slordige/ chaotische vormen kunnen duiden op negatieve emoties. Waarbij vrolijke en uitgesproken kleuren weer meer naar positiviteit neigen. Echter is allemaal in samenhang met het totale beeld. Het kan ook een andere betekenis vormen in het totaal.

Laatste tijd op de mandala’s gestuit om te gaan tekenen. Ook erg interessant en rustgevend in zijn geheel. Een mandala boek helpt hierbij om een interessante / leuke vorm uit te kiezen welke past bij dat moment.

Kunstlessen / activiteiten bij Gabberweek
In Februari 2020 is weer de Gabberweek in Opmeer. Er zullen meerdere kunstactiviteiten georganiseerd worden waarbij ik overweeg om les te geven aan een groepje. Thema zal afhankelijk zijn van de aanmeldingen. Iets in de trend van vlinders / bloemen / dieren natekenen. Voor kinderen wellicht iets met superhelden en stripfiguren natekenen afhankelijk wat de leeftijden zullen zijn. Maximaal 6 deelnemers. Locatie nog nader te bepalen.

Misschien zie ik jou dan ook wel!
Aanmelden kan door te mailen met onderwerp “Aanmelding Gabberweek” naar
wendy@vrijhuis.nl

Expositie Theeschenkerij in Amersfoort
Mijn expositie bij de theeschenkerij in Amersfoort hangt er nog steeds. Neem een kijkje zolang het nog kan!
Het adres Locatie: Grote St Jansstraat 11 – Amersfoort